Skip to main content

Beter inzicht in uw
volledige logistieke proces?

Maak kennis met Internet of Things.

We weten dat elke schakel in het proces van invloed is op de kwaliteit van uw dienstverlening. Daarom denken we voortdurend na over nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Over manieren om uw bedrijfsvoering nog beter te maken en efficiëntieslagen te maken. Technologische ontwikkelingen zijn daarbij onmisbaar. Een van de belangrijkste innovaties is ‘the Internet of Things’ waarbij data wordt verzameld en opgeslagen in de cloud. IoT is binnen onze branche nog relatief nieuw, maar wordt een steeds belangrijker onderdeel binnen uw totale bedrijfsvoering. Want door data te verzamelen en te analyseren krijgt u beter inzicht in uw volledige logistieke proces. Waarna u het proces waar nodig kunt optimaliseren.

Container stuurt actuele informatie
over zichzelf naar de cloud

Omdat Van Vliet graag met u meedenkt en inspeelt op ontwikkelingen, ontwikkelden we samen met onze IT-partner een VV connect module. Dit device wordt ingebracht in uw containers. Vervolgens wordt allerlei data verzameld en gestuurd naar de cloud. Zo ziet u waar uw containers zich bevinden, kunt de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten houden en ziet u wanneer een container geopend en weer gesloten wordt. Uw containers worden dus als het ware verbonden met de cloud.

Voordelen van slimme containers

  • Inzicht in de route van uw containers
  • Up-to-date info over temperatuur en luchtvochtigheid
  • Melding wanneer containers worden geopend of gesloten
  • Veilig en betrouwbaar want niet gekoppeld aan uw netwerk

Doordat u beter inzicht heeft in het proces, kunt u uw dienstverlening nog verder verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van de omloopsnelheid van uw logistieke dragers. Ook kunt u eenvoudig terugzien wat op een bepaald tijdstip de omgevingsfactoren waren. Want de volledige geschiedenis blijft beschikbaar.

Realtime inzicht

Omdat u het volledige proces volgt, heeft u beter inzicht in de totale route en geschiedenis van uw containers. Bevindt een container zich bijvoorbeeld vaak lang op de retourplaats, dan kunt u hierop actie ondernemen. Zijn de producten die u levert, gevoelig voor temperatuurschommelingen? Met de VV connect module ziet u hoe constant de temperatuur is. En als u dat wenst ontvangt u een pushbericht wanneer de temperatuur zich beneden of boven een bepaalde waarde bevindt. Hetzelfde geldt voor de luchtvochtigheid. Vervoert u bijvoorbeeld medicijnen of kostbare producten? Dan wilt u voorkomen dat containers tussentijds worden geopend. De module houdt precies bij wanneer een container opengaat en weer wordt gesloten.

Wat levert het u op?

Doordat u beter inzicht heeft in het proces, kunt u uw dienstverlening nog verder verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van de omloopsnelheid van uw logistieke dragers. Maar ook aan de vaak strenge wet-en regelgeving. Doordat alle data wordt vastgelegd, toont u bij derden eenvoudig aan wat op een bepaald tijdstip de omgevingsfactoren waren. En wist u dat de volledige geschiedenis van een container beschikbaar blijft in de cloud? U kunt dus eenvoudig terugkijken.

Minuscuul en veilig

Het device is slechts 8 cm lang, 2,5 cm breed en 2,5 cm diep en gaat gemiddeld 10 tot 13 jaar mee. Wel zo gebruiksvriendelijk. Want zo hoeft u geen rekening te houden met een batterij die leeg raakt. Om de 4 uur wordt een bericht gestuurd met up-to-date info. Wilt u vaker een update, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Het device gaat dan logischerwijs iets minder lang mee. Overigens hoeft u zich geen zorgen te maken over hacking. Het device is niet gekoppeld aan uw netwerk, maar werkt met een satelliet netwerk en bevindt zich volledig in de cloud.

Het device is onderdeel van onze complete dienstverlening en volledig op maat voor u in te stellen. U krijgt om de 4 uur een bericht met up-to-date info. En het device gaat gemiddeld 10 tot 13 jaar mee.

One-stop-shop

Het device is onderdeel van onze complete dienstverlening en volledig op maat voor u in te stellen. U schaft het device bij ons aan en betaalt een maandelijkse fee voor het dataverkeer. Schaft u het device liever niet aan? Geen probleem. U betaalt dan voor het device én het dataverkeer een maandelijkse fee.

Contact opnemen?
Bel 0297 231723

Of stel ons direct een vraag