Skip to main content

Begin 2019 heeft Container Centralen het nieuwe CCT5 RFID label geïntroduceerd.
Dit label moet op echtheid worden gecheckt, maar dat bleek nog niet gemakkelijk. Sterker, inmiddels zijn nagenoeg alle hiervoor bedachte oplossingen ongeschikt bevonden. Dit heeft tot gevolg dat er veel valse karren in omloop blijven, omdat gericht controleren praktisch onuitvoerbaar is.

Ook Van Vliet liep tegen dit probleem aan en heeft de stoute schoenen aangetrokken door samen met RTiOT een oplossing te creëren.
Er is een applicatie ontwikkeld die geïnstalleerd kan worden op een multifunctioneel Android handheld van producent Cilico. Het resultaat is een robuuste scanner met ingebouwde UHF RFID antenne waarmee je naast ‘gewoon’ bellen, dus de CCT5 labels kan identificeren en tellen.

Omdat het nieuwe device het scannen zo makkelijk en snel maakt, draagt het bij aan meer productiviteit, dock efficiency en uiteraard het direct signaleren van de valse CCT5 labels.

Van Vliet stelt de scanner ter beschikking aan al haar klanten en andere geïnteresseerden. Neem voor meer informatie contact op met Ilse Klaassen op 0297 23 17 23 of via i.klaassen@vanvlietcontainers.nl